logo Soulbeats DJ's

Welke muziek draaien jullie?

MUZIEKSTIJLEN

Onze dj’s draaien vooral muziek met een lekkere groove. Globaal kun je kiezen tussen een set met meer disco & soul, dans classics en groovy Top 40 muziek. Een set met vooral lounge, house remixes, dancehall, moobathon en technomuziek. Of een all-round feestset waarbij de dj alle kanten op kan gaan.

We horen graag welke functie de muziek voor jullie evenement heeft. Is het vooral bedoeld als sfeervolle achtergrondmuziek? Wil je het niet te gek maken maar wel graag dat de dansvloer vol komt? Of mogen we stap-voor-stap de muziek opvoeren tot een flink feest?

Hieronder kun je meer informatie vinden over vier veelgevraagde muziekstijlen die we aanbieden. Heb je andere verzoeken? Laat het ons weten… 

background graphic with logo and slogan

Saterday night fever

Set 1: disco & soul vibe | veel originele nummers

Ben je vooral liefhebber van de golden oldies en dance classics dan is deze muziekset echt iets voor jou. De dj draait vooral muziek uit de 70s, 80s en 90s maar vult dat aan met toegankelijke, dansbare (top40) muziek van nu. De nadruk ligt op de originele muziek, zoals de artiest ze vroeger als single, 12-ich of EP heeft uitgebracht. Maar als het bij het publiek aanslaat, worden ook goede remixen, disco house, dance pop en meezingers gedraaid. Kenmerkend voor deze set is een disco & soul vibe. 

And the beat goes on

Set 2: soul & house dance vibe | veel remixes

Hou je van de groove van soul en de dansbaarheid van disco, maar dan wel in een modern jasje met een lekkere beat eronder? Onze dj’s draaien een mix van funk, soul, hiphop en house waarbij het onmogelijk is om stil te blijven staan. Alle muziek blijft voor alle generaties toegankelijk. Geen hardstyle of onnodige dikke bass. Maar wel voornamelijk geremixte nummers of nummer met een elektronische beat. Om de sets afwisselend te houden komt regelmatig een bekende hit, originele niet geremixte plaat of meezinger voorbij. 

background graphic with logo and slogan green blue

Chillout Lounge

Set 3: lounge & soft house | relaxte achtergrondmuziek

Soft house en lounge muziek zijn genres die zich perfect lenen voor een relaxte sfeer. Denk bijvoorbeeld aan borrels, congressen of op een feestje waarbij een ontspannen en gezellige ambiance gewenst is. Onze dj’s draaien rustige, melodieuze en soms instrumentale nummers, die ideaal zijn als achtergrondmuziek. Soft house en lounge geven een vrolijk en zomers gevoel en laten je gasten genieten van muziek zonder dat het te overheersend wordt.

Push up

Set 4: van house naar tech house naar techno | opbouw maar daarna veel energie

Als je een feest wat rustiger wilt beginnen, maar wilt eindigen met opzwepende ritmes en hypnotiserende beats, dan is deze set iets voor jou. Onze dj’s draaien en mixen house varianten zoals deephouse, tech house en hard house met techno en een verdwaalt drum & bass of disco nummer (sorry ;). Techno is vaak hard en industrieel, terwijl (tech) house een melodieuzere en toegankelijkere vibe heeft. Deze muziekset kun je het best combineren met onze lichtshows voor een versterkend effect.

Waarom kiezen? All-round DJ

Set 5: bekende hits en floorfillers

Als je gasten variëren in leeftijd, muziekvoorkeuren of je zelf een afwisseling in muziekstijlen wilt dan is het verstandig om een all-round dj in te huren. 70s/80s/ 90s of disco? Prima! Even iets stevigers met een dikke housebeat? Komt eraan! Even blokje gezellig Nederlandstalige kroegmuziek? Geen probleem! Dat top40 nummer 1 hitje van vorig jaar? Onderweg! 

Onze all-round set is een veilige keuze voor feesten en evenementen met een gemengd gezelschap waar voor iedereen wel een meezinger voorbij komt. Onze dj’s spelen zoveel mogelijk in op de dansvloer. 

Disco versus house: nogal een verschil! Of toch niet?

Soul, funk & disco versus dance, house & EDM. Twee uiteenlopende muziekstijlen die op het eerste oog niet veel gemeen hebben. Toch is dit niet helemaal waar. 

Soul, funk & disco

Soul en funk muziek is opgekomen in de jaren ’50 & ’60, waarbij de grondlegging plaatsvond in het zuiden van de Verenigde Staten. Een van de grootste namen uit die tijd, James Brown, wordt gezien als de Godfather of Soul en de grondlegger van Funk. Beide muziekstijlen zijn zeer gericht op het ritmische gebruik van instrumenten en de energieke zangstijlen. Soul & funk hebben een behoorlijke invloed gehad op discomuziek. In de jaren ’70 werden de eerste disconummers uitgebracht. De muziek was bedoeld voor in de discotheken, waar ook de naam disco vandaan komt, en dus speciaal gericht op dansen. Ritmische muziek die niet te complex is, is hierbij erg belangrijk. Soul & funk gaven hierin een goede basis, waar disco op voort kon bouwen.

Dance, house & EDM

 

Maar wat is dan de link met dance, house & EDM? Die is heel simpel, house is namelijk de directe afstammeling van disco. Met hetzelfde gebruik van beats met de vierkwartsmaat komen house en disco (en zelfs soul) op heel veel vlakken overeen. Ook dance en EDM vinden hun roots binnen de disco en funk. Deze verzamelnamen voor elektronische dansmuziek (o.a. house, techno, drum & bass) is hier in de jaren ’80 op doorontwikkeld en zijn vandaag de dag nog steeds erg populair.